Dijagnostika

Autodijagnostika se preporučuje zbog pravovremenog otkrivanja kvara koji bi Vam mogao prouzročiti neočekivane i velike troškove.

Poništavanje greške dijagnostičkim uređajem

Šifre grešaka sadrže informacije o neispravnoj komponenti na autu, od kočionog sustava do klimatiziranja, pa čak i motora. Pohranjene u memoriji računala automobila, kodovi grešaka olakšavaju dijagnostiku i daju informacije o kvarovima. Pogreške se otkazuju, tj. poništavaju spajanjem testera/ispitivača na dijagnostički priključak automobila, gdje se čitanjem kodova greške uklanjaju iz memorije računala.

Resetiranje lampice servisnog intervala

Lampica o obaveznom servisu obavještava Vas da je došlo vrijeme za redovni pregled Vašeg automobila. Poruka se prikazuje na upravljačkoj ploči u obliku upozoravajućeg svjetla s namjenskom slikom ili tekstom. Poruka se obično gasi postavljanjem sljedećeg datuma pregleda(servisa), pomoću specijaliziranog uređaja ili pritiskom prekidača na ploči s instrumentima u pravom redoslijedu.

Dijagnostika kvara na automobilu

Ako Vaš auto ne radi onako kako bi trebao, čini čudne i uznemirujuće zvukove ili motor radi neujednačeno, to znači da je jedan od sustava Vašeg automobila neispravan. Ako niste u mogućnosti sami otkriti kvar, posjetite autoservis kako bi dijagnosticirali kvar na Vašem automobilu. Ako se odlučite na popravak Vašeg automobila u određenim servisima, trošak dijagnostike je simboličan.